İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (ISG), Türkiye’nin ulaştırma koridorlarında kritik önem taşıyan “hub”lardan biri olarak tanınmaktadır. İstanbul’da düzenlenen ve 70 ülke temsilcisinin katıldığı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’nda ISG de yer almıştır.
FORUMUN AMACI VE KAPSAMI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun ev sahipliğinde 27-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen bu etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başlamıştır. Forumda, 50’den fazla ülkenin bakanları, bakan yardımcıları, üst düzey politika yapıcılar, uluslararası kuruluşlar ve finansal kurumlar bir araya gelmiştir.
GÖRÜŞME HEDEFLERİ
Etkinlik kapsamında, uluslararası ulaşım koridorlarının geliştirilmesi ve optimize edilmesine yönelik üst düzey görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, küresel ulaştırma politikalarının geleceğine dair yenilik, analiz ve yorumlar paylaşılmıştır. Bu etkinlik, 3 gün süren geniş kapsamlı bir buluşma olarak dikkat çekmektedir.
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN’İN TANITIMI
Avrupa, Asya ve Afrika havayolu bağlantısında stratejik bir konumda olan ISG, havalimanının güçlü büyüme potansiyeli, planlanan altyapı geliştirmeleri, dijitalleşme ve “Yolcu Akışını İyileştirme Projesi” hakkında katılımcılara bilgi sunmak üzere bir stant açmıştır.
ULAŞTIRMA BAKAN YARDIMCISININ ZİYARETİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, forumun açılışının ardından ISG standını ziyaret ederek üst yönetimden genel bilgi almıştır. ISG’nin Türkiye’nin yolcu sayısında en büyük 2’nci, Avrupa’nın ise en yoğun 9’uncu havalimanı olduğu belirtilmiştir.
UÇUŞ İMKANLARI VE KAYDEDİLEN REKOR
İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul ve çevresine 52 ülkede 39 iç hat ve 107 dış hat olmak üzere toplam 146 destinasyona uçuş imkanı sağlamaktadır. Kurban Bayramı tatilinde 701 bin 178 yolcu ve 3 bin 895 uçuşa ev sahipliği yapmıştır. 5 Haziran 2025’te ise 796 yolcu uçağı uçuşu ve 144 bin 590 yolcu ile tüm zamanların günlük uçuş ve yolcu sayısı rekorunu kırmıştır.