Edit Template
  • Anasayfa
  • /
  • Amasya
  • /
  • 15 farklı ülkeden gelen gençler Kastamonu’da Türkçe’yi öğrenecek

15 farklı ülkeden gelen gençler Kastamonu’da Türkçe’yi öğrenecek

Optimized Featured Image

Kastamonu Üniversitesi’nde Yunus Emre Enstitüsü Türkçe yaz okulu başladı. Kastamonu’ya 15 ülkeden gelen gençler, hem Türkçeyi hem de Türk kültürünü öğrenecekler.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programı, bu yıl da dünyanın dört bir yanından öğrencileri Türkiye’de buluşturdu. 23 şehirde eş zamanlı olarak başlayan programa Kastamonu Üniversitesi de ev sahipliği yapıyor.

Farklı coğrafyalardan gelen gençlerin Türk dili ve kültürünü tanımalarını amaçlayan program, Kastamonu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) koordinasyonunda yürütülüyor.

Programın açılış töreni, Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı ve Prof. Dr. Mehmet Atalan, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Erol Topal, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu, TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ferda Merve Karamanoğlu, Öğretim Görevlisi N. Demet Demirel ve Yunus Emre Enstitüsü öğretmeni Melisa Ecrin Bolatkol katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan iş birliği sayesinde Türkçenin uluslararası düzeyde öğrenilmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Dil bir milletin kimliğidir, kültürün taşıyıcısıdır. Türkçe Yaz Okulu ile öğrencilere yalnızca dil öğretmekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel değerlerimizi ve yaşam biçimimizi de tanıtıyoruz. Bu öğrenciler ülkelerine döndüklerinde, birer gönül elçisine dönüşüyor. Bu süreçte Kastamonu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini de tanıtacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkçe yaz okulu projesinin ülkeler arasında gönül köprülerinin de kuracağını söyleyen Rektör Topal, “Bu program yalnızca dil öğretimi değil; aynı zamanda kültürel bağları güçlendirme, Türkiye’nin değerlerini tanıtma ve gönül köprüleri kurma açısından da son derece kıymetli. Türkçeyi öğrenen her birey, aynı zamanda Türk kültürünü, tarihini ve misafirperverliğini de tanıma imkanı buluyor” diye konuştu.

Açılışta söz alan öğrenciler ise Kastamonu Üniversitesi’nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Türk dilini ve kültürünü daha yakından tanımayı heyecanla beklediklerini ifade etti.

Arnavutluk, Fransa, Gürcistan, Mısır, Bosna-Hersek, Ukrayna, Filistin, İran, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Makedonya ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu 15 farklı ülkeden gelen öğrenciler, 25 Temmuz’a kadar sürecek program kapsamında 60 saatlik B1 seviyesinde Türkçe eğitimi alacak.

Kastamonu Üniversitesi, program aracılığıyla hem Türkçenin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak hem de Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mirasını uluslararası gençlerle buluşturacak. Dil eğitiminin yanı sıra öğrenciler, Kastamonu’nun doğal ve kültürel güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Program boyunca çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle Türk yaşam tarzı ve değerleri de katılımcılara aktarılacak.

İçerik başarıyla kopyalandı!

haberrotam

Admin

Yanıt bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem
İlginç
Edit Template
Edit Template

Merhaba, moda, ünlüler ve yaşam tarzı ile ilgili her şeye tutkulu içerik yazarlarıyız. Misyonumuz müşterilere yardımcı olmaktır.

Buraya Reklam Verebilirsiniz..

Han Balık Ekmek

Trend

Bülten

70.000 aboneye katıl!

Kayıt olarak, bizim Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Edit Template
© 2025  Haber Rotam   Muhsin OKÇU tarafında tasarlanmıştır.

ESC tuşuna basarak kapat

“Aramak istediğiniz kelimeyi veya konuyu yazın.”